Sakta har ett nytt fenomen på marknaden växt sig stort. Unga människor i dagens storstäder testar eciggs på samma villkor som man förr i tiden testade cigarettrökning och det klassas som vilken vanlig företeelse som helst.
Är man över arton kan man numera hitta en ecigg butik Stockholm vid ett flertal platser. Handeln som en gång började med bara näthandel har nu utvecklats till köp över disk likaså. Med den större genomströmningen av folk på Stockholms gator, räknas det med att ett visst sortiment också kommer att gå att tillgå via andra typer av butiker, som till exempel kiosker och tobaksaffärer.

För många är det just den sociala delen av rökandet som man inte riktigt vill bli av med, även om man slutat. Sociala tillställningar, rökpauser, fester eller efter maten, kan vara just sådana tillfällen då man helt enkelt vill njuta av något lite extra. Detta öppnar också upp för att de större klubbar och restauranger som tidigare sålde cigaretter, också kommer erbjuda åtminstone påfyllnadsprodukterna.

Stockholms chicka eciggs.

Vill man vara lite finare, eller helt enkelt ge bort en spännande present i snyggt fodral, finns det startkit i den lite mer lyxigare varianten. Allting går i svart eller metall, och knappar och detaljer dekoreras med glitter, eller diamantliknande pärlor.

Att använda eciggs tar rökandet ifrån sitt illaluktande och sin isittande rök och gör det lite mer salongsanpassat om man så vill. Snygga sexiga munstycken, påminner om Hepburn-eran, och får den enklaste person att känna sig lite festligare. Många äldre, som faktiskt rökte cigaretter och cigariller, med munstycke då det begav sig, uppskattar när modet går igen och det blir plötsligt lättare att ta in en ny vana som kanske annars skulle skattas som alldeles för nymodig.

I Stockholm sprider sig trender snabbt och eciggs har kommit för att stanna. Är man minsta osäker är det bara att slinka in i närmsta butik och fråga sig fram. Kanske man älskar lakrits, eller kaffe, och skulle kunna tänka sig att prova ecigg med just den smaken.